Universitat Oberta de Catalunya

Reviu l’ISEA2022 Barcelona amb la publicació de les obres d’art i treballs presentats

Després de la celebració de l’ISEA2022 Barcelona, la 27a edició del International Symposium on Electronic Arts, el passat mes de juny a la capital catalana, ja pots consultar el llibre d’actes i el catàleg complet d’aquesta cita de referència que ens ha situat com un dels epicentres de l’art electrònic. 

El llibre d’actes recull reflexions sobre el nostre món de “Possibles” a través de 140 presentacions realitzades por experts en la matèria, 45 presentacions institucionals, 40 xerrades d’artistes, 18 pòsters i demos, 16 taules rodones i 13 tallers. També inclou més de 50 presentacions de la cimera internacional Second Summit on New Media Art Archiving, on es plantegen idees innovadores per a l’arxiu i la preservació de l’art electrònic.

Al seu torn, el catàleg (dissenyat per la revista Mosaic) reuneix les obres d’art presentades en les quatre exposicions principals de l’ISEA2022 Barcelona, així com altres centres expositius de la capital catalana i la resta de Catalunya. Una esplèndida mostra de més de 88 peces en la intersecció de l’art, la ciència i la tecnologia, que també inclou les 23 projeccions i les 13 performances mostrades durant el simposi.

Alhora, des de la revista Artnodes s’han publicat tres monogràfics associats a l’ISEA2022 Barcelona i el tema dels Possibles: el núm. 30 (Juliol 2022), núm. 31 (Gener 2023) i el núm 32 (a publicar al Juliol 2023).

L’ISEA2022 Barcelona ha estat organitzat per la UOC en col·laboració amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Santa Mònica, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), la NewArtFoundation, el Hub d’Art, Ciència i Tecnologia (Hac Te), l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Ramon Llull. El simposi va reunir una comunitat de més de 750 experts en art, ciència i tecnologia, així com els artistes digitals nacionals i internacionals més pioners Alhora, la ciutadania de Barcelona i del territori català va poder participar en múltiples activitats, tallers, xerrades o performances, entre les quals el primer espectacle de drons a Barcelona. 

Amb la voluntat de recollir aquest pòsit i contribuir a la difusió de la cultura i arts digitals, l’Institut Ramon Llull i el nou hub d’Art, Ciència i Tecnologia de Barcelona, Hac Te, co-organitzadors de l’ISEA2022 Barcelona, van impulsar l’enregistrament dels continguts oferts durant aquest simposi, disponibles al canal de Youtube d’Hac Te.

Deja un comentario